Tässä kuvassa kerrotaan, että artikkeli koskee seuraajien saamista Instagramissa

Miten saada seuraajia Instagramissa? - 10 vinkkiä sitoutuneiden seuraajien saamiseen

instagram-markkinointi instagram-näkyvyys instagram-seuraajat sitoutumisprosentti

Seuraajien saaminen Instagramissa on helppoa

 

Kuka tahansa voi saada Instagram-tililleen seuraajia nopeita kasvukeinoja käyttäen. Nämä keinot ovat kuitenkin sellaisia, jotka eivät tuo mitään hyötyä tilillesi, jos tavoittelet konkreettisia tuloksia kuten myyntiä Instagramista.

Ensimmäiseksi kysy itseltäsi miksi haluat seuraajia. Tuoko pelkkä korkea seuraajaluku sinulle jotain statusarvoa? Vai haluatko tilillesi seuraajia, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita sisällöstäsi ja seuraavat sinua aktiivisesti?

Tavoitteesi määrittää sen miten ja minkälaisia seuraajia sinun edes kannattaa tilillesi tavoitella. Tässä erilaisia vaihtoehtoja Instagram-seuraajien saamiseen sekä minkälaisia tuloksia ne tuovat.

 

Instagram-seuraajien ostaminen

 

Jos tavoittelet pelkkiä lukuja ja statusarvoa etkä konkreettisia tuloksia, seuraajien saaminen on erittäin helppoa. Kun haluat päästä siitä missä aita on matalin, voit ostaa tilillesi seuraajia. Moni palveluntarjoaja myy “aitoja Instagram-seuraajia”, mutta nämäkin ovat vain pelkkiä lukuja.

Mikään ostettu “aito seuraaja” ei ole enää ostohetkellä aito seuraaja. Kyseinen tili on voinut olla aito sisällöntuottaja aikanaan, mutta sillä hetkellä kun tili on myyty palveluntarjoajalle, tilistä on tullut botti jonka taustalla ei ole enää aitoa käyttäjää.

Tällä tavalla kasvatetulla tilillä ei ole aitoa aktiivista seuraajakuntaa ja seuraajat ovat vain lukuja. Tili näyttää suurelta, mutta tilillä ei tapahdu mitään eikä tilillä ole oikeaa arvoa.

 

Haamuseuraajia Instagram-arvonnoilla

 

Toiseksi helpoin vaihtoehto on järjestää iso arvonta Instagramissa. Tarjoa mahdollisimman houkuttelevaa tuotetta niin saat varmasti osallistujia arvontaasi. Tällaisista arvonnoista moni saa jopa tuhansia seuraajia tililleen parissa päivässä.

Arvontaseuraajat äärimmäisen harvoin kiinnostuvat tilisi sisällöstä ja jäävät roikkumaan haamuseuraajina tilillesi. Osa niistä lopettaa seuraamisen heti arvonnan jälkeen, osa piilottaa tilisi niin etteivät koskaan näe postauksiasi ja suurin osa jää roikkumaan seuraajiksi, jotka eivät ikinä reagoi postauksiisi tai edes katso niitä.

 

Tältä näyttää kasvukäyrä, kun järjestetään isoja arvontoja. Arvontaseuraajia tulee jopa tuhansia kerralla. 

 

Jos arvonnat ovat tilin pääkasvukeino, tilillä ei ole sitoutuneita seuraajia ja suurin osa seuraajista on vain lukuja. Sitoutumisprosentti on alhainen ja sitä usein paikataan buustiringeillä. 

Lue lisää buustiringeistä aikaisemmasta postauksestani: Tykkäysringit - oikotie onneen vai Instagram-tilin tuhoon.

 

Follow/unfollow Instagramissa

 

Kolmanneksi helpoin tapa saada seuraajia on follow for follow tai follow/unfollow -kikkailu. Ensimmäisessä seurataan mahdollisimman montaa kohderyhmän tiliä ja toivotaan, että ne seuraisivat sinua takaisin.

Toisessa tehdään sama, mutta myöhemmin lopetetaan kyseisten tilien seuraaminen ja siirrytään seuraaviin uhreihin. Tällä tavalla kerätään tilille kiitollisuudesta seuraavia käyttäjiä, joita kiinnostaa ainoastaan se, että sinä seuraat heitä.

 

Tältä näyttää follow/unfollow -tilin toiminta. Keltaiset palkit ovat tilejä joita käyttäjä itse seuraa sekä lopettaa seuraamasta. Notjustanalytics sivusto paljastaa mitä Instagram-tileillä tapahtuu.

 

Kiitollisuusseuraajat eivät reagoi postauksiisi ja tuskin edes katsovat niitä. Heitä kiinnostaa ainoastaan oma seuraajamääränsä lukuna, johon myös sinä kuulut.

Nämäkin kasvukeinot kuuluvat siihen kikkailuun, joka ei tuo tilille aitoja sisällöstä kiinnostuneita seuraajia. Näillä tavoilla ei tehdä myyntiä Instagramissa eikä saada edes tehokasta näkyvyyttä. Sitoutumisprosentti on erittäin alhainen.

 

Miten saada orgaanisia seuraajia Instagramissa?

 

Orgaanisten seuraajien saaminen ei ole nopeaa kikkailua. Orgaaninen tekeminen on pitkäjänteistä työtä, mutta oikein tehtynä palkitsee ja konkreettiset tulokset ovat moninkertaisesti parempia kuin nopeita kasvukeinoja käyttäen.

Orgaaninen Instagram-kasvu lähtee aina itse tilin sisällöstä. Sisällöstä, joka kiinnostaa kohderyhmääsi. Mikään määrä kikkailua tai nopeita kasvukeinoja ei tee sisällöstäsi parempaa.

Jos orgaaninen yleisö ei kiinnostunut sisällöstäsi, väkisin haettu epäorgaaninen näkyvyys ei saa yleisöä kiinnostumaan sisällöstäsi yhtään enempää.

Kun haluat aitoja sisällöstäsi kiinnostuneita seuraajia tilillesi, sinun on tärkeää tietää mitä tavoittelemasi yleisö Instagramissa tekee ja minkälaisella sisällöllä tavoitat tämän yleisön.

Instagramin algoritmit näyttävät sisältöäsi orgaanisesti yleisölle, joka jo kuluttaa sinun tyylistä sisältöä sekä yleisölle, jolle olet sisältösi suunnannut.

Lue lisää algoritmin toiminnasta postauksestani: Instagramin algoritmi - minkä verran se vaikuttaa näkyvyyteen.

 

10 vinkkiä sitoutuneiden seuraajien saamiseen Instagramissa

 

 1. Mieti kenelle teet tiliäsi. Rajaa kohderyhmäsi niin tarkkaan kuin mahdollista ja keskity postauksissasi palvelemaan tätä valittua yleisöä.

 2. Pohdi mitä seuraaja saa tililtäsi. Instagramissa käyttäjät seuraavat tilejä, joilta he saavat jotain arvoa itselleen. Yleisimmät syyt seurata Instagram-tilejä ovat huumori, inspiraatio, hyödyllinen tai opettavainen sisältö. Mieti mitä arvoa sinä voit tarjota yleisöllesi.

 3. Hyödynnä profiilisi bio-osio. Älä vain luettele termejä tai aiheita vaan kerro vierailijalle mitä hän saa seuraamalla tiliäsi. Instagram-bion maksimi merkkimäärä on 150 merkkiä. Hyödynnä merkkimäärä ja kerro vierailijalle niin paljon kuin mahdollista.

 4. Tuota monipuolisesti sisältöä tilillesi. Instagramissa vaihtoehdot ovat feedin postaukset, reelsit, IG-videot, IG-live ja stoorit. Valitse näistä vähintään kolme ja tuota sisältöä näillä tavoilla.

 5. Julkaise säännöllisesti tililläsi. Noin kolme kertaa viikossa syötteeseen (feedin postaukset, reelsit tai IG-video) on suurimmalle osalle riittävä määrä kestävään Instagram-kasvuun. Jokapäivänen julkaisutahti tuo kyllä näkyvyyttä, mutta laskee seuraajien sitoutuneisuutta. Korkea sitoutumisprosentti on pitkäaikaisen näkyvyyden kannalta paljon tärkeämpää kuin hetkellinen näkyvyys.

  Lue lisää sitoutumisprosentista aiemmasta postauksestani: Miksi seuraajien sitouttaminen on tärkeää.

 6. Seuraa kohtuullista määrää muita tilejä. Valitse seurattaviksesi ainoastaan sellaisia tilejä joiden sisällöstä olet itse aidosti kiinnostunut. Vuorovaikuta näiden tilien postauksissa silloin tällöin kun sinulla on aikaa ja selaat vapaaehtoisesti Instagramia. Jätä kiinnostaviin vastaantuleviin postauksiin oma ajatuksesi. Aito vuorovaikutus tuo vierailijoita myös sinun tilillesi.

 7. Käytä hashtageja, jotka liittyvät tilisi aiheeseen sekä kohderyhmään. Jos kohderyhmäsi on täysin Suomessa, käytä ainoastaan suomenkielisia hashtageja. Englanninkieliset hashtagit tuovat moninkertaisesti enemmän näkyvyyttä kuin suomenkieliset, mutta vievät näkyvyyden pois Suomesta.

 8. Vastaa jokaiseen postaukseesi saamaasi kommenttiin. Tämä on tärkeää sekä näkyvyyden että seuraajiesi sitoutuneisuuden kannalta. Tässä voit hyödyntää periaatetta “anna takaisin yhtä paljon kuin saat”. Jos joku kommentoi pelkällä emojilla, vastaa takaisin pelkällä emojilla. Kun joku kirjoittaa pidemmän tarinan, vastaa takaisin ajatuksella ja panosta kommenttiin.

 9. Älä järjestä arvontoja, niistä tulleet seuraajat laskevat tilisi sitoutuneisuutta ja sen myötä myös näkyvyyttä. Jos välttämättä haluat järjestää arvonnan, älä velvoita osallistujia seuraamaan tiliäsi tai merkitsemään kavereita kommentteihin. Näin vältät pelkät arvontahaukat ja saat näkyvyyttä sitoutuneisuuden kautta.

 10. Älä keskity pelkkään näkyvyyteen lukuina vaan pidä pääpaino sisällöntuotannossa. Orgaanisesti toimiva Instagram-tili saa automaattisesti näkyvyyttä ja seuraajia sisällön kautta, eivätkä näkyvyysluvut ole suoraan verrannollisia seuraajamäärän kasvuun. Pienellä mutta tehokkaalla näkyvyydellä saat enemmän seuraajia kuin pelkillä suurilla luvuilla, jotka ovat menneet harakoille.

 

Haluaisitko 100 000 seuraajaa Instagram-tilillesi?

 

100 000 seuraajaa Instagram-tilille ei ole realistinen tavoite yrittäjälle, jonka kohderyhmä on täysin Suomessa. Hyvin harvalle löytyy niin paljoa aitoa yrityksen sisällöstä kiinnostunutta yleisöä Instagramista. Hyvin harvalle ylipäänsä löytyy niin paljoa aidosti tilin sisältöä seuraavaa Instagram-käyttäjää Suomesta.

100 000 seuraajaa oli oman ensimmäisen Instagram-tilini tavoite vuonna 2017. Tämä tili oli englanninkielinen ja tavoittelin sillä kansainvälistä yleisöä. 1,5 vuodessa sain tililleni 78 000 orgaanista seuraajaa ja sitten luovuin koko tilistä. Kansainvälinen yleisö ei sopinut enää minun tavoitteisiini.

 

Kansainvälisen orgaanisen Instagram-tilini kasvu yhden vuoden aikana.

 

Avasin kokonaan uuden tilin samalla aiheella, mutta tätä tiliä tein suomeksi ja suomalaiselle kohderyhmälle. Tämä tili sai 12 000 orgaanista seuraajaa 1,5 vuodessa. Lopulta tämä pienempi suomalainen tili toi minulle moninkertaisesti enemmän tuloja kuin aiempi iso kansainvälinen tilini. Tili jäi tauolle keväällä 2021.

 

Suomalaisen orgaanisen Instagram-tilini kasvu. Lokakuun 2020 kasvupiikki tuli media-artikkelista, jossa mainittiin Instagram-tilini.

 

Seuraajien saaminen lukuina on äärimmäisen helppoa, mutta luvut eivät tuo sinulle myyntiä tai muutakaan konkreettista hyötyä.

Orgaanisten sitoutuneiden seuraajien saaminen on hitaampaa, mutta ainoa tapa silloin kun tavoittelet aitoa yhteisöä Instagram-tilillesi sekä orgaanista myyntiä sitoutuneiden seuraajien kautta.

Lue lisää Instagramissa myynnin tekemisestä postauksestani Kuinka saada myyntiä Instagramissa

Seuraajien saaminen on helpompaa jos tavoittelet kansainvälistä yleisöä, kuin jos kohderyhmäsi on täysin Suomessa. Muista suhteuttaa tavoittelemasi kohderyhmän koko tavoitteisiisi.

Kun haluat tehdä Instagram-tilistäsi tehokkaan markkinointikanavan, tärkeintä on keskittyä aidosti sitoutuneiden seuraajien saamiseen pelkkien lukujen sijaan.

 

Lataa tästä ilmainen 12-sivuinen opas, jolla kasvatat näkyvyyttäsi ilman kikkailua

 

VAHVAN INSTAGRAM-TILIN PILARIT

 

Lataamalla oppaan liityt myös Instagram-tietopankkiin, josta saat kerran viikossa sähköpostiisi perusteellisia vinkkejä ja painavaa asiaa toimivasta Instagram-tekemisestä